Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Ve dnech 9. až 12. listopadu 2006 se konala v polské Poznani Světová výstava 2006. Už jsme s našimi psy objeli půl Evropy, v Polsku jsme však ještě nikdy nebyli. Tak jsme si pochopitelně nemohli takovou příležitost nechat ujít.

 

   Fena Tara už dříve získala titul "Evropský vítěz" i "Interšampión", ale světového vítěze zatím neměla. Ovšem i přes naši velkou snahu se nám ji nepodařilo dát po odchovu štěňátek do špičkové formy, takže hodnocení "výborná 1" bylo nad očekávání.

 

   Mladý pes Akir však ve špičkové kondici byl a doposud proti větší konkurenci při zahraničních výstavách nešel. Po celonoční cestě jsme až v Poznani z katalogu zjistili, že bude mít konkurenci psů z Itálie, Finska a Norska. Kruh posuzovala vynikající norská rozhodčí - paní Wera Hubenthal. Od rozhodčí ze země původu dostal vynikající posudek a postupně také tituly "Světového vítěze 2006" a BOB. Fotografie v galerii jsou až ze závěrečných soutěží, neboť v kruhu jsme oba vodili a fotit nebyla šance.

 

   Výstava byla po všech stránkách perfektně připravena a organizována. O to víc nás po výstavě zamrzela jedna drobná chybička. Když jsme na netu výstavy hledali po výstavě výsledky ostatních psů, zjistili jsme, že BOB má u elghundů připsán norský pes (ten získal titul "Juniorský světový vítěz") a nikoliv Akir. Chtěli jsme požádat o opravu, ale pak jsme si řekli, že důležité je to, co má v posudku a zapsané v rodokmenu ...

  

  

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář