Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kostelní Střímelice 10. - 11. listopadu 2007

Po důkladné a intenzivní přípravě jsme přihlásili naši mladou fenu z loňského vrhu Agga Excellent Elgjakten's k Mezinárodním zkouškám honičů pořádaných Klubem honičů v honitbě v okolí Kosteních Střímelic pod záštitou OMS Kolín. Termín byl 10. až 11. listopadu 2007.

Odjížděl jsem z domova o den dříve se smýšenými pocity. Agga při nácvikách pracovala dobře, ovšem byla někdy náladová. Proto mojí největší snahou bylo jí správně motivovat. Celý uplynulý týden bylo velmi špatné počasí - vítr s déšt. O zkouškovém víkendu počasí gradovalo - soustavně pršelo a vítr zesílil na vichřici. Zkrátka počasí, že "by psa nevyhnal". Pouze 6 vůdců z přihlášených 12-ti muselo ....

Bylo mi líto zhruba 50-ti lidí - organizátorů, rozhodčích a místních zůčastněných myslivců, kteří museli kvůli nám a spolu s námi v tom nelidském počasí celý víkend absolvovat. Pro ilustraci - po sobotních disciplínách, spojených s naháňkou na zvěř černou - jsem se v lese u auta převlékal i z trenýrek a vodu vyléval i z holínek ... Všem za jejich obětavost velice děkuji.

Agga zřejmě vycítila, že za daných klimatických podmínek nemám já morálních sil ji k nějakým výkonům nutit. Fakt jsem neměl a ona pracovala dobrovolně a výtečně. Dosavadní výcvik a přípravu se nám podařilo zůročit ve 166 bodů. To by stačilo na první cenu. Ovšem při poslední, čtrnácté zkušební disciplíně, v neděli odpoledne, Agga dvakrát odběhla od obůrky. Chtěla už do auta a domů. Následovalo snížení známky na "2" a ukončení zkoušek ve druhé ceně. I tak mě předvedeným výkonem velmi potěšila a nažhavila - za dva týdny máme jet na velkou naháňku v rámci pozvání psovodů z Klubu honičů do Lánské obory.


PS. Omlouvám se za absenci fotografíí z těchto zkoušek. Byl jsem s Aggou sám a fotit jsem nezvládal. Pokud od ostatních nějaké dostanu, doplním je.

Pavel Štangl, 15.11. 2007

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FOTKY Z MZH

(PETR POŘÁDEK, 3. 1. 2008 11:23)

DOBRÝ DEN,
NĚJAKÉ FOTKY JSEM NA MZH NAFOTIL TAK VÁM TO POŠLU A SNAD Z TOHO NĚCO VYBERETE:)
S POZDRAVEM A PŘÁNÍM HEZKÉHO DNE PETR POŘÁDEK
WWW.TRESNOVAZAHRADA.WZ.CZ